Història

El Ral.li d’Autobusos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui neix dels esforços conjunts de l’empresa Sagalés, la Fundació TMB i l’Associació per a la Recuperació i Conservació d’Autobusos (ARCA).

Es pretén revalorar el patrimoni i la història del transport col·lectiu urbà i suburbà de superfície. Com a posseïdors de material històric i d’implicació en la seva preservació, conservació i restauració a partir de tres cultures diferents (empresa pública, empresa privada i associació de voluntaris) es treballa amb l’objectiu de donar a conèixer al públic, perquè gaudeixi d’un material que, pel fet d’haver estat transport col·lectiu, ha format part de la vida de molts ciutadans.

El treball en equip dels organitzadors va donar lloc el 2010 a la primera edició d’un esdeveniment sense referències similars a la Península Ibèrica, amb continuïtat ininterrompuda fins aquesta 11a edició, adquirint el caire d’internacional pels participants estrangers, ampliant cada any el nombre d’activitats colaterals i sobretot, amb més vehicles participants en cada edició.