09. Aclo Regent III (1949)

Dades de referència

  • Xassís: Aclo Regent III.
  • Motor: Aclo.
  • Carrosser: Carde y Escoriaza.
  • Posada en servei: 1949.
  • Calca: 410.
  • Places: 60.
  • Matrícula: B-78527.

Ressenya històrica

L’empresa Tranvías de Barcelona va importar 50 xassís ACLO de dos pisos d’Anglaterra. Els cotxes 401-445 es van carrossar a la factoria de Carde y Escoriaza i incorporaven una única porta central d’accionament pneumàtic. Els darrers 5 cotxes tenien una plataforma oberta a la part posterior a on hi havia l’escala d’accés a l’imperial, van ser carrossats per Macosa.

Durant el 1953 es va ampliar la sèrie incorporant els cotxes 475-494 carrossats per Macosa que disposaven de plataforma posterior oberta. Tota la sèrie anava decorada amb els colors vermell i crema de la companyia a excepció dels assignats als serveis suburbans que eren verd i crema. Aquests autobusos es van mantenir gairebé sense modificacions durant la seva vida activa.

Durant el 1962 es donen de baixa molts autobusos d’aquest model per a la seva transformació en autobusos d’un pis i els restants abandonen el servei durant el 1968.

El 1978 es restaura el cotxe 410 a les cotxeres de Vilapicina amb un resultat excel·lent tant estètic com mecànic. L’any 1981 participa en l’exposició “Trens i estacions” fent un servei de llançadora entre els recintes del Born i l’Estació de França i la Plaça Catalunya. En finalitzar aquest servei passa a ser utilitzat a la línia 747 de TMB amb el recorregut Plaça Catalunya-Zoo que només circulava diumenges, però a causa del poc èxit comercial es va suprimir el 1989 quedant el 410 apartat.

Durant l’any 1996 el cotxe 410 passa a formar part de la col·lecció del Museu del Transport de Catalunya i realitza el viatge Barcelona- Castellar de N’Hug. L’any 2006 el Museu del Transport de Catalunya fa fallida i el seu material es reparteix per diferents entitats; aquest autobús retorna a TMB que el restaurarà el 2011 perquè formi part de la col·lecció del futur Museu de la Mobilitat de Barcelona.

Fotografies

Aclo Regent III
Aclo Regent III

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *