29. MAN NL202 Sercar Fundació TMB (1992)

Dades de referència

  • Xassís: Man NL202.
  • Motor: MAN.
  • Carrosser: Man + Sercar.
  • Posada en servei: 1992 i 2007.
  • Calca: 8005 i 2018 (TMB).
  • Places: 44 + 1PMRSR.
  • Matrícula: B-6134-NJ.

Ressenya històrica

L’any 1992 i amb motiu de les olimpíades, arriben a Barcelona els primers autobusos de pis baix, produïts integralment per Man. La sèrie es componia de vint vehicles de porta davantera i central. Per al passatge era una millora significativa, per la comoditat que suposava l’accés i també perquè permetien l’accés als passatgers en cadira de rodes.

L’any 2006, i després de catorze anys, es van començar a donar de baixa cotxes de la sèrie. Amb tot, la manca de vehicles per a les puntes del servei turístic i el bon estat raonable de la seva estructura van replantejar el futur d’alguns d’aquests vehicles. I aquest fou el cas del 8005.

Així, entre els anys 2005 i 2007, vuit d’ells van ser sotmesos a un projecte de modificació radical als tallers de Sercar, eliminant el sostre rere el conductor i els vidres laterals, elevant el pis per a guanyar visibilitat per part del passatge, convertint en banyera el terra, canviant els seients per a fer-los resistents a la pluja i muntant portes centrals amb elevador per a permetre el transport d’un Passatger de Mobilitat Reduïda. Neixen les “jardineres” o “sabatilles”, com s’els denominava en l’argot.

Al final de la seva segona vida útil, aquest vehicle es va destinar a preservació, passant al departament de Patrimoni històric de TMB. Des de llavors s’ha convertit en un habitual del Ral·li d’autobusos Clàssics Barcelona – Caldes de Montbui.

Fotografies

MAN NL202 / Sercar

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *