32. Mercedes-Benz 412D Sprinter (1998)

Dades de referència

  • Xassís: Mercedes-Benz Sprinter.
  • Motor: OM 602LA (122 CV).
  • Carrosser: INDCAR.
  • Posada en servei: 1998.
  • Calca: 4224.
  • Places: 23.
  • Matrícula: B-3314-XG.

Ressenya històrica

L’any 1998 arriba a TMB el primer mini bus de la flota (un model d’autobús molt petit i inexistent fins al moment al parc mòbil de la companyia) amb motiu de la posada en marxa de la primera línia del nou servei que s’anomenaria Bus del Barri. Aquestes noves línies eren peculiars, al circular per carrers estrets i intrèpids on fins al moment cap altre autobús hi podia passar.

El nou model d’autobús està construït per INDCAR a partir del xassís d’una furgoneta Mercedes-Benz Sprinter, oferint un total de 23 places (dels quals 7 poden anar asseguts i 1 cadira de rodes). Munta un motor de 122 C.V. i una caixa de canvis automàtica a més d’aire acondicionat. Internament aquest tipus de bus rep el nom de “Busito”.

Durant els anys següents, l’exitós model d’autobús i les grans aportacions introduïdes als barris amb aquest nou servei fa que s’expandeixin tant la presència dels “Bustios” com les línies de Bus del Barri per la ciutat de Barcelona. La sèrie assignada als vehicles comença amb la calca 4200 i arriba actualment fins al 4297 amb noves generacions d’aquest model.

Remarcar que l’autobús exposat va ser l’últim bus de la flota de TMB que es va matricular amb placa de format provincial (B-3314-XG) i alhora ha sigut també l’últim autobús que ha circulat per Barcelona amb aquesta identificació. A més el 4224 va iniciar el seu servei a les antigues cotxeres de Borbó, passant a causa del tancament d’aquestes a les cotxeres de Lutxana i finalment, a causa del tancament també va passar a les cotxeres d’Horta fins al seu últim dia de servei després de 19 anys.

Fotografies

Mercedes-Benz 412D Sprinter

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *