12. Pegaso 6035/A Fundació TMB (1968)

Dades de referència

  • Xassís: Pegaso 6035/A.
  • Motor: Pegaso 9101 170 C.V.
  • Carrosser: Hugas / Noge / Bus Repar / Consman.
  • Posada en servei: 1968.
  • Calca: 3036 (TB) – 17 (UAB).
  • Places: 29.
  • Matrícula: B-609055.

Ressenya històrica

Aquest autobús fou construït el 1968 per Pegaso als tallers Jorsa de Mataró i carrossat per Hugas per a Tranvías de Barcelona. Era part de la primera sèrie d’autobusos articulats que des de llavors van ser coneguts com a “orugas” o “gusanos”.

Els seus colors originals forren el blau fosc i blau cel, repintats posteriorment al “verde Porcioles”. A partir de 1977 aquest i altres vehicles de la sèrie són pràcticament reconstruïts, amb una nova estructura i carrossat aprofitant els seus elements mecànics. Alguns ho foren als tallers propis de TB i altres a carrosseries Noge, aprofitant per redistribuir els seients i repintant-se exteriorment vermell amb franja crema.

L’any 1987 es retira a TMB i passa a la Universitat Autònoma de Barcelona per a servei intern del campus universitari i enllaç amb les estacions de ferrocarril. És renumera amb el núm. 17 modificant alguns dels seus elements: disminució de nombre de seients, pèrdua del cartell de parada sol·licitada i supressió de la finestra davantera sota parabrises, essent reconstruït als tallers Bus Repar. Tornarà a canviar de colors, vermell en una primera etapa i posteriorment blau clar i blanc.

Declarat excedent del servei el 2002 per la UAB, inicialment estava destinat a la universitat de Cienfuegos (Cuba). L’interès del club Auto Clàssic Gratallops va permetre la seva permanència aquí fins al seu pas a TMB, antic propietari d’aquest, que el va portar a Tallers Consman per a recuperar el seu aspecte exterior original. El vehicle fou representat al públic amb motiu del ral·li Barcelona – Caldes de Montbui.

Fotografies

One thought on “12. Pegaso 6035/A Fundació TMB (1968)

  1. Grandes recuerdos de este autobús ya que mi padre fue conductor de Martí en Sabadell y yo me pasaba las horas viendo a mi padre conducir esa maravilla de autobús, de hay mi afición a los autobuses y autocares de esa época, os sigo cada vez que puedo y os agradezco esta gran labor que realizáis, mi mayor ilusión sería poder llevar unos de esos vehículos, pues he sido chófer de ruta y no he podido ejercer como chófer de autocar aunque tengo el carnet, sin más un saludo y gracias por vuestra labor en este sector.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *