19. Pegaso 6038 Noge – TUS (1982)

Dades de referència

  • Xassís: Pegaso 6038.
  • Motor: Pegaso 9107 de 200CV.
  • Carrosser: Noge.
  • Posada en servei: 1982.
  • Calca: 4.
  • Places: 30.
  • Matrícula: B-6754-EZ.

Ressenya històrica

El Pegaso 6038 va ser el model d’autobús que va inaugurar el servei de TUS a Sabadell l’any 1982. Aquest vehicle pertany a la sèrie inicial de vehicles, numerats
de l’1 al 33.

L’entrada de TUS a Sabadell va significar el pas de totes les línies a agent únic (supressió del cobrador), alhora que unificava tots els vehicles de la flota en un mateix model i en una sola disposició de portes : davantera i posterior. Això permetia optimitzar el flux de passatgers aprofitant tota la llargària del vehicle, disposant a la part del darrera d’una gran plataforma per al passatge dempeus.

El Pegaso 6038 té una concepció de vehicle autoportant, essent construït a la planta Jorsa de Mataró, i emplanxat i acabat a Carrosseries Noge d’Arbúcies.

Disposa, a més, d’aire condicionat, que li va ser acoblat anys després de l’entrada en servei. Ha sofert algunes modificacions menors d’adaptació al servei: modificació de la posició de les barres a la porta d’entrada, muntatge de diferents validadores de targetes multiviatge, i canvi dels sistemes de bitlletatge.

Durant els vint anys de circulació va canviar l’esquema de colors dues vegades, essent l’actual el que va portar originalment i passant enmig per una decoració similar a la original dels Pegaso 6420 de TUS i a la que van portar també els vehicles Volvo.

Al causar baixa del servei, va ésser preservat per la pròpia TUS. La celebració del 25è aniversari de TUS va comportar la seva restauració completa en esquema original de pintura, però mantenint els canvis operatius que va incorporar al llarg de la seva vida.

Fotografies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *