22. Pegaso 6420 Enasa I “Proto”

Dades de referència

  • Xassís: Pegaso 6420.
  • Motor: 96A4AZ4390 de 200 C.V.
  • Carrosser: Enasa.
  • Posada en servei: 1987.
  • Calca: 77 (SMAUB).
  • Places: 31 + conductor.
  • Matrícula: BU-7946-J.

Ressenya històrica

A principis dels anys 80, Pegaso va iniciar un acord de col·laboració tècnica amb MAN, en vista a una possible compra de la marca espanyola per part dels alemanys. Aquest acord va permetre que els tècnics de Pegaso tinguessin accés al disseny de l’exitosa gama de vehicles MAN SL200 que desenvolupaven el concepte de carrosseria unificada VÖV, amb disseny estructural tipus monocasc, de gran resistència i lleugeresa.

Aprofitant la carrosseria autoportant invariada, per a la propulsió va ser adaptat un eix d’origen Pegaso i el motor 96A4AZ horitzontal, també de Pegaso, i muntat a la part posterior, amb una potència de 200 CV (una implantació mecànica similar al Pegaso 6050). Aquesta situació del motor permetia que el vehicle tingués una alçada del pis interior respecte al nivell de carrer molt reduïda.

Aquest vehicle comença la seva vida activa durant el mes de juliol de l’any 1987 a la flota d’autobusos urbans de Burgos (SMAUB – Servicio Municipal de Autobuses Urbanos de Burgos) a on se li assigna la calca 77. A la flota de SMAUB hi podíem veure dues unitats del Pegaso 6420, el 77 i el 78.

Durant 20 anys va estar en servei a la flota de l’empresa assignat a les diferents línies de la companyia. L’any 2007 és apartat del servei, ja que comença un procés de modernització del parc mòbil d’autobusos urbans. El 77 queda apartat a la cotxera conjuntament amb altres vehicles de l’empresa que tenen com a destinació la cessió a diferents associacions humanitàries i d’assistència.

L’any 2010 és cedit per a preservació a les mans dels socis d’ARCA José Maria Martínez Ocón, José Burgos i Josep Pretel.

El vehicle ha estat reparat de xapa i pintura exhaustivament rebent la decoració que va lluir la primera unitat d’aquest model al ser presentat per Pegaso. Mecànicament ha necessitat una posada a punt motivada pels anys d’inactivitat.

Fotografies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *