11. Setra Seida S10 (1967)

Dades de referència

  • Xassís: Setra (autoportant).
  • Motor: Pegaso.
  • Carrosser: Seida (autoportant).
  • Posada en servei: 1967.
  • Calca: no en té.
  • Places: 10.
  • Matrícula: GR-48565.

Ressenya històrica

Seida comença la seva història el 1925 com a distribuïdor de Chrysler a la zona de Bilbao, passant el 1935 a assemblar vehicles Dodge. Passada la guerra civil, recentrarà les seves activitats en el carrossat d’autobusos.

Amb el “Know how”ʼ acumulat, d’aquí a la construcció d’autobusos complets hi ha un salt. En ple domini de Pegaso, el 1963 Seida va començar a produir sota llicencia els autocars autoportants Setra. L’acord tampoc era competència directa per a Pegaso, ja que els nouvinguts equipaven motors, caixes de canvi i eixos de darrere de Pegaso, essent venuts amb totes dues marques. Inicialment Seida va muntar els models S14 i S10 de Setra, a on el primer, de 12 metres, fou més demanat que l’altre, de 10,5 metres. Posteriorment, l’arribada dels nous models de la sèrie S150 van suposar l’abandonament dels models petits, centrant-se en els vehicles de 12 metres.

És una marca que sempre ha estat considerada el Rolls dels autocars, per la seva estabilitat i el seu confort respecte als models de la competència, amb un preu d’acord amb el nom del producte.

El vehicle que ens ocupa formà part de la flota dʼAlsina Graells a terres andaluses. El 1988, ja fora de l’empresa que el va començar a fer servir, fou convertit en autocar habitatge. Posteriorment, agafà la imatge dels populars “barrufets”, a mig camí entre un autocar, un vehicle habitatge I un tunning, convertint-lo en un vehicle simpàtic.

Fotografies

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *