22. Setra Seida S215HD (1984)

Dades de referència

  • Xassís: Setra S215 (autoportant).
  • Motor: Pegaso.
  • Carrosser: Seida (autoportant).
  • Posada en servei: 1984.
  • Calca: no en té.
  • Places: 10.
  • Matrícula: L-3296-K.

Ressenya històrica

Seida comença la seva història el 1925 com a distribuidor de Chrysler a la zona de Bilbao, passant el 1935 a ensamblar vehicles Dodge. Passada la guerra civil, recentrarà les seves activitats en el carrossat dʼautobusos.

Amb el “Know how”ʼ acumulat, dʼaquí a la construcció dʼautobusos complets hi ha un salt. En ple domini de Pegaso, el 1963 Seida va començar a produir sota llicència els autocars autoportants Setra. Lʼacord tampoc era competència directa per a Pegaso, tota vegada que els nouvinguts equipàven motors, caixes de canvi i eixos de darrera de Pegaso, essent venuts amb totes dues marques.

Inicialment Seida va muntar els models S14 i S10 de Setra, Posteriorment, lʼarribada dels nous models de la serie S150 van suposar lʼabandonament dels models petits, centrant-se en els vehicles de 12 metres. La següent sèrie portaría de nou models petits (S212) i estándar (S215), i també la incorporació a producció de motors Man i Cummins, trencant amb el monopoli de Pegaso.

Es una marca que sempre ha estat considerat el Rolls dels autocars, per la seva estabilitat i el seu confort amb respecte als models de la competència, amb un preu dʼacord al nom del producte. El vehicle que ens ocupa començà la seva vida útil a lʼempresa Autocars Manel de Barbenys. Posteriorment passà a lʼEmpresa Casas de Tona, a on feia la línia Vic-Tona I altre tipus de serveis discrecionals. Lʼabsorció de lʼEmpresa Casas inclogué aquest vehicle, que ha estat conservat pel seu bon estat.

Fotografies

Setra Seida S215HD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *